Popular Posts

Friday, August 31, 2012

VIVIX - supplemen anti-penuaan terbaik

Revolusi Terbaru dari ShakleeVivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.
Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif VIVIX berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular:
  • Melindungi dan membaiki sellular DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria
  • Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End products)

    Juga Menolong Membantu Menjaga/ Memelihara:
  • Kesihatan jantung
  • kesihatan otak
  • kesihatan sistem imun
  • kesihatan sendi
  • perlindungan antioksidan
  • peningkatan tenaga pada tahap sellular
  • kesihatan dan kesejahteraan
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Berminat boleh email kepada saya : nz.hashim@gmail.com

Thursday, August 30, 2012

GLA mmg Amazing - membetulkan period tidak teratur

Sungguh teruja baca testimoni minggu ni tentang customer yang consume GLA. Salah seorang customer dapat membetulkan balik period nye yang tidak teratur. Sebelum ni, period malu-malu nak keluar hanya 2,3 hari and sikit sangat. Setelah sebulan ambil GLA, period beliau kembali normal 6-7days.Bila period dah normal, senang nak kira 'waktu subur' and semoga Pn Bariyah cepat-cepat dapat hamil. Amin..... Sila baca pengakuan di bawah yang x ada di tokok-tambah pun :)
Satu lagi testimoni yang menggembirakan...dapat HAMIL setelah ambil GLA. Memang anak rezeki Allah, tapi USAHA + IKHTIAR perlu seiring dengan DOA + TAWAKKAL.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 
Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai GLA? Email saya nz.hashim@gmail.com

Tuesday, August 28, 2012

Cerita Raya

Seminggu lebih berhari raya baru hari ni dapat update blog. Memang syok sangat dapat beraya. Perjalanan balik kampung selama 10 jam tak terasa bila dapat beraya bersama keluarga, saudara-mara, sahabat handai yang dah lama tak berjumpa. Disamping dapat ziarah pusara ayahanda, bermaaf-maafan, borak-borak bertanya khabar dgn teman-teman yang dah lama dirindui. 
Anak-anak pon seronok dapat kutip duit raya walaupun mommy dah explained 'raya bukan utk dapat duit saja tau....' Hmmmm susah jugak nak bagi mereka faham, especially si Abang yg memang tgh 'kemaruk' dapat duit. For Adam, Alhamdulillah dapat puasa penuh tahun ni. So, DUIT RAYA EXTRA untuk Adam as a reward to him. Tak banyak pon mommy upah singgit je sehari hehehe.... Mommy pon dah pesan dgn Adam, bila Darjah 4 (10 tahun)nanti dah tak boleh bagi 'upah puasa', dah WAJIB puasa dah. Sekarang ni bagi upah sebab nak ENCOURAGE Adam puasa, so far menjadi lah formula ni :)

Paling best time raya of course lah MAKAN hahaha..... Kalau kat rumah KB, mama punya 'signature dish' is SATE GORENG. Kalau tetamu datang mesti cari Sate Goreng nih. Mommy dah beberapa kali cuba buat, tapi tak lulus lagi. Masih kena berguru lagi dgn TokMa...hehe

Makan memang la banyak. Memang non-stop dari pagi sampai malam. Lepas rindu dengan masakan mama (alasan ...haha). Memang semua berminyak, berlemak dan berkolestrol tinggi. Semalam dah start Puasa 6 dgn mrNaza nak bagi perut rest sikit.It's time untuk detoks dan melenyapkan lemak-lemak degil dengan Shaklee Shape Up Program. Antara item di dalam Shape Up Program adalah HerbLax, Lecithin, Cinch. Jom Shape Up, Shape Up......


Secara asasnya, untuk diet, kita perlu.....
Detoks (Herblax/Alfalfa)
 +
Protin (Cinch Shakes / ESP)
 +
Lecitin
  • Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)  
  • Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  • Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..
___________________________________________

Jika anda ibu menyusu, memadai ambil Lecitin dan ESP.... ESP juga adalah protin shake cuma lebih selamat utk ibu dan bayi... Dan jgn lupa vitamin2 asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C.. 
Credit Alin


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Berminat boleh email kepada saya : nz.hashim@gmail.com

Wednesday, August 15, 2012

Monday, August 13, 2012

LailatulQadar

Sedar tak sedar Ramadahan sudah sampai ke penghujungnya. Tertarik ingin berkongsi maklumat dari FB Ustaz Don. Moga sama-sama kita dapat mengejar malam yang lebih baik dari 1000 bulan ini. Selamat beramal.

My boys going to surau for teraweh. Abang Adam ni penat-penat puasa pun still nak ikut papa pergi surau. Masih tetap bertenaga nak berteraweh jemaah kat surau (penangan Performance Drink...Alhamdulillah). Teraweh ye bang, don't PLAY, PLAY... :) Tengok, nak gi surau pon sempat posing lagi.




Sunday, August 12, 2012

Body Perfector Set


  • Adakah anda makan makanan yang sihat setiap hari?
  • Adakah anda makan secara teratur?
  • Adakah anda gemar memakan makanan ringan?
  • Adakah anda rasa sukar untuk mengambil makanan yang berkhasiat kerana sentiasa sibuk?
Jadi, Set Shaklee Body Perfector adalah jawapannya!! Ia merupakan cara mudah untuk mengekalkan berat badan ideal di samping rasanya yang lazat.

Kebaikan:
++ Makanan serat untuk mereka yang aktif
++ Tinggi kandungan serat, memberi rasa puas dan kenyang
++ Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Berminat boleh email kepada saya : nz.hashim@gmail.com


Saturday, August 11, 2012

Cinch Shake Mix

Cinch Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?". Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berkhasiat untuk membantu anda memelihara otot penting serta membuat anda sentiasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

  • Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan 
  • Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot di saat mengurangkan berat badan
  • Mengandungi 24gram protein dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi, 6gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Genetik soya yang tidak diubahsuai (bukan GMO)
Canister, 765grams

Friday, August 10, 2012

Collagen Powder

Apakah Kolagen??
Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbangkan kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Kesan-kesan Kehilangan Kolagen
  • Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, eye bag, penglihatan kabur.
  • Gusi yang tidak sihat
  • Garis halus kelihatan pada leher
  • Payu dara dan punggung kelenturan
  • Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan
  • Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung
  • Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua dari umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprietary RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Ia juga dicampurkan dengan tujuh bahan utama sepert ekstrak bijih benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang kerangan, Lactobacillus Acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang memberikan faedah-faedah berikut:
  • Menyokong produksi kolagen untuk meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  • Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan 
  • Kulit yang lebih putih dan licin
  • Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
  • Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Proven Effective!!

Shaklee RSS Colagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakannya selama 8 minggu, keputusan menunjukkan tekstur keseluruhan kulit menjadi lebih baik meningkat sebanyak 71%


Wednesday, August 8, 2012

Tuesday, August 7, 2012

Healthy Women, Healthy Life

Women's Health Set
Wanita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya:
Akil Baligh --> Pra Kehamilan --> Kehamilan --> Pra-menopos --> Menopos --> Selepas Menopos

Oleh itu, Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya:

Set yang dicadangkan untuk Women's Health : GLA Complex, OsteMatrix, OmegaGuard
Kebaikan:
  • Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
  • Menggalakkan kulit yang cantik
  • Menggalakkan tulang yang kuat
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Melegakan sakit-sakit sendi
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Berminat boleh email kepada saya : nz.hashim@gmail.com

Monday, August 6, 2012

GLA Complex

Perbezaan Shaklee/ Shaklee Difference:

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage oil yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih dari 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

Manfaat Utama GLA:

  • Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopaus
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalh prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  • Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
  • Memperbaiki inflamasi kulit 
  • Menghalang komplikasi diabetes - merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan. 
  • Menghalang tekanan darah tinggi
  • Memperbaiki tekstur rambut
GLA Bukan Sahaja Untuk Wanita
Ramai orang salah anggap bahawa GLA hanyalah untuk wanita.Sebenarnya, suuplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Berminat boleh email kepada saya : nz.hashim@gmail.com



Sunday, August 5, 2012

Testimoni kulit cantik dgn Shaklee

Sudah banyak testimoni-testimoni positif dari pengguna-pengguna  yang mengambil supplemen Shaklee bagi tujuan kecantikan wajah. Antara testimoni yang menarik minat mommy untuk berkongsi di bawah ini di mana dalam masa beberapa minggu dah nampak perubahannnya. Cuba tengok, sangat ketara perbezaan sebelum dan selepas kan??
Testimoni kat bawah ni pon sama. Dalam masa sebulan adik ni dah cantik kulit dia. Nampak sangat flawless. Parut-parut jerawat pon dah hilang. Cantik kulit adik ni :)
Anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang supplemen-supplemen mana yang digunakan untuk kulit cantik? Email ke saya nz.hashim@gmail.com

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 


Friday, August 3, 2012

Panduan menyimpan EBM

Entry ulangkaji... Buat yang bertanya... secebis info ~ Panduan untuk menyimpan EBM.. berapa lama ia bertahan untuk suhu yg tertentu dan apa yg ibu harus lakukan kat baki EBM yang dah digunakan..jom rujuk jadual ni
Reminder: Use clean containers, and wash your hands with soap and water before expressing. or pumping.
Panduan untuk menyimpan EBM..
Tempat simpanan
Suhu tempat penyimpanan susu
(Fahrenheit)
Suhu tempat penyimpanan susu
(degrees Celcius)
Berapa lama EBM boleh bertahan
Suhu bilik
60 degrees F
15 degrees C
24 jam
Suhu bilik
66-72 degrees F
19-22 degrees C
10 jam
Suhu bilik
79 degrees F
25 degrees C
4-6 jam
Dalam peti sejuk
32-39 degrees F
0-4 degrees C
8 hari
Dalam freezer *yg peti sejuk jenis satu pintu)
2 minggu
Dalam tempat beku (compartment asing..ie peti sejuk dua tiga pintu tu)
3-4 bulan
In a separate deep freeze with a constant temperature(ini yang deep freezer)
0 degrees F
-19 degrees C
6 bulan ke atas
Bagaimana dengan EBM yang dah dibuka atau dipanaskan? selebihnya nak disimpan atau dibuang?.. rujuk jadual ni yer
Type of Milk
Simpan atau buang?
Why
Baki susu (EBM) didalam botol yang dah diminum
Guna untuk next feeding (tapi dalam tempoh masa yang x terlalu lama), otherwise discard(buang)
Bacteria from the baby's mouth may have entered the milk during the feeding. This may lead to bacterial contamination if it sets too long
Susu yang dah dipanaskan
Save in the refrigerator for 24 hours after thawing, then discard. Jangan dibekukan semula
Milk that has been frozen has lost some of the immune properties that inhibit bacterial growth in fresh refrigerated milk.
Susu didalam peti sejuk yang dah berada selama 8hari
Transfer to storage in the freezer, or buang saja
Mungkin masalah pertumbuhan bakteria bukan isunya.. tapi susu tu dah angkut bau2 dan perasa2 luaran dlm petisejuk tu jadi efek kat rasa susu tu.

Thursday, August 2, 2012

Performance Drink - minuman tenaga kegemaran keluarga saya

Performance Drink memang menjadi kegemaran saya sekeluarga terutama di bulan Ramadhan ni. My son, Adam bersekolah dari pagi hingga petang. Bila sampai rumah kesian sangat tengok dia, nak celik mata pon tak larat, bibir kering je. The next day saya bancuhkan 2 sudu PD + air oren Sunquick. Memang Adam suka, sahur esok tu pun mintak nak 'air Shaklee' lagi.

Alhamdulillah sangat suka tengok perkembangan positif bila mommy balik petang tu. Riak wajah Adam mampu tersenyum dan  boleh bergurau and borak-borak. Kalau tak, nak bukak mulut pon tak mampu. mrNaza pon teruja jugak bila tengok Adam minum PD, dia pun request for PD jugak. Sebelum ni suka buat Milo utk mrNaza for sahur tapi rasa ngantuk and perut angin. Dengan PD takde pulak rasa macam tu. Okay, keje mommy pon dah senang pagi-pagi. Bancuh PD je setiap kali sahur. Kalau tak sorang nak air Milo, sorang request Horlicks, 2,3 jenis air nak kena prepare. Sekarang tidak lagi :)  

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk 
      kalsium dan magnesium
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan 
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, August 1, 2012

majlis bertindik Aliya Sarah

Tajuk bukan main gempak HAHAHA...
Sebenarnya bukan ada majlis pon. Tak plan apa pon tapi mmg dah lama teringin nak tindik telinga princess mommy ni. Ingat nanti ballik KB nak buat tapi last week ke Alamanda jalan2. Mommy baca ada servis tindik telinga kat kedai situ. Mommy tanya cekMek, 'Sarah, nak tak?' dia angguk. Zass, zass, zass... anak mommy wearing her first earring....Macam tak percaya pon ada.
Cina tu pon cakap
'anak lu manyak bagus, tarrak nangis langsung...' WELL DONE MY DEAR, anok tino mommy memey COOL ....HAHAHA
Mula-mula tokey tu sembur alkohol(alkohol kah?) on both side. Lepas tu assistant dia tanda dengan marker tempat nak tindik. Lastly, proses bertindik dijalankan.

Masa tokey tu tembak mommy tak leh ambil gambar sebab tokey tu gabra. Takpe mommy izinkan kang tersilap tindik, nanti mommy pulak yang nangis. Alhamdulillah semua selamat...
Dua tiga hari after, mommy monitor jugak takut sakit or berair telinga kakak. InsyaAllah semua OK. Tapi si kecik tu sudah berangan nak beli earring macam Barbie.

Well, kisah bertindik telinga ni teringat zaman2 mommy dulu, siap buat pulut kuning kalau anak perempuan tindik telinga. Zaman dah berubah, Touch N Go je dah siap.... Siap makan ais krim lagi lepas tu....HEHEHE


Dok pegang pipi sebab dia kata sakit.
Lepas makan aiskrim + dpt baju raya terus tak sakit :=)Adik hyper sebab dapat makan aiskrim..hohoho
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...