Popular Posts

Saturday, June 22, 2013

Vita E - Vitamin Untuk Seks

Tahu tak, Vitamin E juga dikenali sebagai 'Sex Vitamin'?
Ini hasil pembacaan saya mengenai vitamin E.... Vitamin E  adalah vitamin seks. Why??? Ini saya ringkaskan di bawah:

1. Meningkatkan 'MOTILITY' Sperma
Mengambil supplemen vitamin E atau menambah diet yang kaya dengan vitamin E seperti sunflower seeds, kekacang, 'turnip green' dan tomato dapat meningkat KUALITI sperma. Kajian yang dibuat menunjukkan pengambilan Vitamin E yang dilengkapi dengan Selenium mampu meningkatkan 'motility' sperma. Motility bermaksud keupayaan sperma untuk 'berenang' ke arah Ovum untuk persenyawaan.

 2.Meningkatkan KUANTITI Sperma
Sperma yang kurang juga boleh mengganggu kesuburan. MayoClinic.com menerangkan 'kekurangan sperma' berlaku bila kurang dari 20juta  sperma terdapat dalam per milileter semen. Mengambil supplemen vitamin E dapat membantu kerana vitamin E adalah anti-oksida, melindungi badan kita dari kemusnahan radikal bebas. 'Kekurangan sperma' dikaitkan dengan kemusnahan radikal bebas. Vitamin E membantu melindung sperma.

3. Meningkatkan LIBIDO
Mengambil supplemen vitamin E juga dapat meningkatkan hormone testosterone seseorang. Hormon testosterone meningkatkan keinginan seks dan membantu dalam masalah 'kedinginan'.

Vita-E Complex adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran. Ia mengandungi 10mg Selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

  Berminat dengan Vita-E Complex? Hubungi saya:
  «ID Shaklee : 866376
  «SMS/Whatsapp: 012-2412804
  «Email : nz.hashim@gmail.com«FB Page:https://www.facebook.com/MommyNLittleStarsShoppe

  Rujukan:


  No comments:

  Post a Comment

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...