Popular Posts

Saturday, September 8, 2012

Panggilan Haji - supplemen yang sesuai utk jemaah

Panggilan Haji bagi tahun tahun 1433 Hijrah sudah pon bermula. Pastikan ibu, ayah, tok, nenek, makcik, pakcik, sahabat handai kita dihadiahkan dengan vitamin Shaklee untuk bekalan di sana. 
Gambar diatas banyak kenangan. Gambar ni diambil selepas saya selesai buat umrah utk arwah ayah. Ayra dok dgn TokMa kat hotel. Memang sebak sorang2 time ni. Hanya Allah sahaja yang mengetahui perasaan saya waktu tu. Rindunya nak berdoa di depan Kaabah lagi.

Berikut adalah supplemen yang dicadangkan untuk jemaah-jemaah haji kita:

1. Performance Drink- untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah. 
Bawak setin terus.. memang setin habis .....bancuh dlm botol air mineral dengan air zam2... sehari 2-3x minum, pasti best dan bertenaga... 

 
2. B Complex- Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna , adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

 
3. Vitamin C- sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

 
4. Kalsium @ Ostematrix- Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.


Supplemen ni ikhtiar dan cara kita untuk menjaga kesihatan kurniaan Ilahi. Jadi siapa ade yg nak pergi haji /umrah or ade ahli keluarga or kwn2 yg nak ke sana... sediakan bekalan vitamin yg sesuaiJangan  bergantung pada panadol or ubat2 segera. Sayangilah badan anda......

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Boleh email saya jika berminat nz.hashim@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...