Popular Posts

Monday, January 2, 2012

Kesan pengambilan suplemen untuk ibu menyusu

soalan bonus
" betul ke makan suplemen ni susu jadi banyak?"

jawapan saya - indirectly yes


kenapa indirectly? sebab suplemen ni asasnya untuk menghasilkan susu badan yang berkualiti, yang mana pada masa yang sama, memberi manfaat kepada diri kawan-kawan juga. apa manfaat yang kawan-kawan dapat?
#badan jadi lebih bertenaga, cergas, kurang letih
#imun badan lebih tinggi
#mood yang lebih baik, stabil
#sihat sentiasa

justeru, apabila badan sihat, cergas, mood bagus ; maka susu badan lebih muda dihasilkan, provided kawan-kawan turut mengamalkan tiga perkara di bawah secara konsisten juga:

^^Pam dengan konsisten setiap 3 jam atau kerapkan bayi menyusu untuk menghasilkan ransangan kepada payudara untuk menghasilkan lebih susu. Jangan sesekali tidak mengepam atas alasan payudara tidak bengkak. Jarak sesi perahan yang terlalu jauh iaitu melebihi 3 jam boleh menyebabkan penghasilan susu akan mula merosot dan lama kelamaan susuibu akan kering.
^^Minum sekurang-kurangnya 3L air sehari...ini kerana air diperlukan untuk penyerapan vitamin dengan lebih menyeluruh.
^^DOA yang berterusan. Doa ini yang membantu keyakinan kita kepada Allah kerana dengan izin Allah jualah rezeki susuibu itu mengalir dengan lebih banyak.

Basically, kesan yang didapati selepas kawan-kawan mengamalkan pengambilan set penyusuan SHAKLEE secara teratur ialah :-
#susu berwarna kuning dan pekat
#anak minum sedikit dan mudah kenyang, senang nak buat stok susuibu #ibu lebih bertenaga
#hubungan suami isteri bertambah intim

Mommy dah cuba & Alhammdulillah... sangat berpuas hati. Anda Bagaimana? Berminat??? untuk keterangan lanjut, sila sms Mommy di 012-2412804 atau emailkan ke nz.hashim@gmail.com
credit::Alin

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...